Certificering voor trainers en coaches

In de basis is de schaal open source. Iedereen kan er over lezen, mag het delen en kan het gebruiken in trainingen en coaching. Maar het werken met (groepen) mensen als het gaat over samenwerking en gedrag is uitermate complex. Ook het werken met de Schaal van Samenwerking is de laatste jaren complexer geworden. Je kunt er meer mee en daarmee is er ook meer over te dragen. Was de Schaal in het begin vooral een inzicht, tegenwoordig is het echt een routekaart met vele toepassingen. Dat betekent ook dat het werken met de Schaal lang niet altijd even eenvoudig is.

Wij willen graag bevorderen dat zoveel mogelijk mensen er mee aan de slag gaan, dus het zal ook altijd open source blijven. Daarnaast willen we ook aan mensen en organisaties die gebruik willen maken van de schaal een bepaalde kwaliteit kunnen bieden. Daarom hebben wij ook een certificeringstraject.

Een gecertificeerde trainer heeft bij ons een uitgebreide opleiding gevolgd en is daarin kundig bevonden om met de Schaal te werken. Ieder past het natuurlijk op zijn eigen manier en in zijn eigen context toe, maar een eenduidig begrip van hoe de Schaal werkt is er zeker.

Daarnaast hebben gecertificeerde trainers toegang tot een uitgebreide bibliotheek van materialen, tools, documenten, vragenlijsten en werkvormen om doelgericht met de Schaal aan de slag te kunnen. Ons continue verbetertraject zorgt ervoor dat iedereen altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en dat er de mogelijkheid is te sparren met collega’s in intervisie bijeenkomsten.

Het grote voordeel van certificeren ligt er ook in dat we daarmee een eenduidige aanpak promoten, waardoor het effect van werken met de Schaal beter kunnen onderzoeken.

Wil je met je team aan de slag en daarvoor een gecertificeerde trainer inhuren? Dan staan ze hieronder allemaal genoteerd.

Ook gecertificeerd trainer worden?

Er zijn een hoop voordelen aan een Schaal van Samenwerking certificering. Een waardevol opleidingstraject, continue blijven ontwikkelen middels intervisie en altijd toegang tot de nieuwste updates en materialen. Bekijk hier de voordelen en voorwaarden.

Overzicht gecertificeerde trainers

 

Trainer/coach Organisatie Website Jaar Taal prov

land

Pieter Schoe Team4Teams team4teams.nl 2012 nl-eng NB
Floor Vullings Out of Comfort outofcomfort.nl 2012 nl-eng-fr Gld
Nelleke van Klaveren Team4Teams team4teams.nl 2012 nl-eng ZH
Pieter Maas Geesteranus Team4Teams team4teams.nl 2015 nl-eng-fr-de NH
Wim Vogelaere Reflect to grow Team4Teams.fr 2018 fr-nl-eng FR
Hillie Schut Van Meeuwen en Schut vanmeeuwenenschut.nl 2020 nl-eng Gld
Rein Tromp 2020 nl-eng Gld